Historialliset kävelyt

Historiallisilla kävelyretkillä tutustutaan Helsingin menneisyyteen pintaa syvemmältä. Kaupunkikävelyt sopivat hyvin mm. tykypäiviin.

Helsinki sodassa

Helsinki sodassa -kierroksella katsotaan, mitä sodan merkkejä Helsingissä on vielä jäljellä. Jos osaa katsoa oikeista paikoista, niin talojen kivijaloista löytyy pommien jälkiä ja katoilta hälytyssireeneitä. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustan pommitusten paikoilla, tutustutaan ilmatorjuntaan ja muihin tärkeisiin sotakohteisiin.

Lähtöpaikka: Abrahaminkatu 1-5 (Metropolia-koulun portilta). Kierros päättyy rautatieasemalle.

Mannerheimin jalanjäljillä

Hulttio vai kansallissankari? Kenties hieman molempia. Kävelykierroksella kuljetaan Gustaf Mannerheimin jalanjäljissä Helsingissä. Kierretään paikoissa, jotka liittyvät marsalkkaan ja kerrotaan niihin liittyviä tarinoita. Missä hän kivitti ikkunoita rikki, missä vietti sodan ensimmäiset päivät, miten hänen isänsä aiheutti skandaalin yliopistolla?

Lähtöpaikka: Meritullinkatu 9. Kierros päättyy Eduskuntatalolle.

Kostea Helsinki – ravintoloiden historiaa

Helsingin ravintoloiden historia -kävelyllä tutustutaan kaupungin ravintola- ja juomakulttuurin värikkäisiin vaiheisiin. Kierroksella kerrotaan panimoiden, taiteilijaravintoloiden ja ruokailun historiasta. Runsaasti tarinoita, anekdootteja ja tietoa.

Lähtöpaikka: Eteläranta 8. Kierros päättyy Stockmannin kulmille.

Töölönlahden kulttuurihistoriaa

Kävelyretkellä kierretään ympäri historiallinen Töölönlahti, josta on muodostunut suomalaisen kulttuurin kehto. Lahden ympäristöön liittyy monia kiehtovia tarinoita: Siellä on maalattu Suomen kultakauden tauluja, siellä on Helsingin ainoa naisen näköispatsas, eräälle nurmikolle on koira haudattuna.

Lähtöpaikka: Scandic Park Hotellin edestä (Mannerheimintie 46)

Helsingin arkkitehtuurin historia

Helsingin arkkitehtuurikävelyllä käydään reipasta vauhtia läpi Helsingin arkkitehtuurin vaiheet Engelistä nykypäivään. Helsingin arkkitehtuuri on kiehtovaa ja monipuolista. Kaupungissa on jykevää empireä, koristeellista jugendia, pröystäilevää uusromantiikkaan ja hohtavaa funkkista.

Lähtöpaikka: Valtioneuvoston linnan edestä (Snellmaninkatu 1). Kierros päättyy Kamppiin.

*****

Historiallisilla kävelyillä oppaana on Helsingin historiaan perehtynyt tietokirjailija Pauli Jokinen.

Kesto: Kierrokset kestävät noin 1,5 tuntia.

Kierrosten hinta: 60 e lähtöhinta, jonka päälle 15 e / hlö (+ alv 24%).

Kierrokset voidaan järjestää 5-40 hengelle.

Tiedustelut ja tilaukset: info (at) refresh.fi